To idealny przepis na obiad lub kolację, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Przygotujcie się na kulinarną przygodę pełną smaków i aromatów. A teraz, bez dalszego wstępu, przejdźmy do gotowania! Smacznego!
Wbij 5 jajek do miski. Dobrze wymieszaj. Posiekaj cebulę dymkę i dodaj do jajek. Dodaj szczyptę soli i paprykę. Pokrój 1 kg ziemniaków na cienkie plasterki. Umieść ziemniaki w misce z wodą i odstaw na 10 minut. Spuść wodę do durszlaka, a następnie osusz ziemniaki na ręczniku. Wlej olej na patelnię i rozgrzej.
Usmaż ziemniaki na złoty kolor. Dodaj sól i przyprawę do ziemniaków. Umieść usmażone ziemniaki w misce. Wlej masę jajeczną i dobrze wymieszaj. Przełóż wszystko do formy o średnicy 20 cm. Zetrzyj 50 g mozzarelli i posyp wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. Posiekaj 100 g grzybów.
Na patelnię wlej olej i podsmaż grzyby. Posiekaj cebulę i dodaj do grzybów. Smaż do miękkości. Dodaj posiekany czosnek i paprykę. Smaż przez kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj 10 g sosu sojowego i 10 g ketchupu do warzyw na patelni. Dobrze wymieszaj i podsmaż przez kilka minut. Posiekaj świeży koperek.