Mimo to musimy przecież przygotować dla siebie i dla rodziny pyszny i odżywczy posiłek. Co wtedy zrobić? Postawić na naleśniki z przepysznym farszem!
Wyjątkowo proste przygotowanie i niesamowity smak tkwią w pełnym witamin i minerałów farszu stworzonym z warzyw.
Wszystkie warzywa obierz i umyj korzystając z bieżącej wody, aby mieć pewność, że są całkowicie czyste. Marchew zetrzyj na tace z grubymi oczkami, a cebulę pokrój w niewielkie kosteczki.
Rozgrzej przygotowany olej na patelni, wrzuć na nią warzywa i przykryj je pokrywką. Mieszankę smaż od 10 do 15 minut. Co jakiś czas mieszaj wszystko, aby warzywa się nie przypaliły. Jeśli marchew nie puści zbyt wiele soku – dodaj kilka łyżeczek wody.
Jeśli marchewki są już miękkie, to nadszedł czas na wbicie surowych jajek do smażonej mieszanki. Następnie dodaj pierz i sól i kontynuuj smażenie na wolnym ogniu przez 5 minut. Stale mieszaj.
Stworzony farsz przełóż do miski do ostygnięcia. Twardy ser zetrzyj i dodaj do schłodzonej mieszanki. Naleśniki przygotuj według znanego Ci przepisu. Farsz połóż na krawędzi naleśnika (około 1-2 łyżki), a następnie zawiń całość w kopertę.