Potrawa nie tylko zachęca swoim wyglądem, ale jest bardzo pożywna i soczysta. Z pewnością każdemu posmakuje połączenie kurczaka, grzybów i sera. Można ją podawać na świąteczny stół, albo na imprezę czy niedzielny obiad.
Jajka ugotuj na twardo, a kurczaka upiecz lub ugotuj. Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę. Następnie pokrój drobno pieczarki. Podsmaż cebulę z pieczarkami na patelni i poczekaj aż przestygną. Obierz jajka i pokrój w kostkę, a mięso kurczaka oddziel od kości i pokrój w paski.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a pomidory pokrój w talarki. Pora na układanie sałatki. Najpierw rozłóż pokrojonego kurczaka, posmaruj go odrobiną majonezu i posyp startym żółtym serem. Weź część posiekanych jajek, posmaruj je majonezem i ułóż na nie pieczarki z cebulą. Następnie weź pozostałe jajka i zrób kolejną warstwę. Ponownie posmaruj ja majonezem i połóż na nie plasterki pomidorów.