Ciasto jest nieskomplikowane, jednak z pewnością każdemu zasmakuje! To przepyszne połączenie wiśni, delikatnego budyniu, biszkoptów i bitej śmietany.
Podgrzać w garnku sok wiśniowy, dodać semolinę i owoce. Gotować 3-5 minut, aż całość zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia, następnie wylać na głęboką blaszkę. Na masie wiśniowej ułożyć biszkopty. Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze ciepły wylać na warstwę biszkoptów i zostawić całość do ostygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywną pianę. Rozsmarować równomiernie na cieście. Przed podaniem dobrze jest włożyć tort do lodówki na kilka godzin.
Jeżeli nie mamy wiśni, możemy użyć jakichkolwiek innych owoców z zalewy. Tort będzie równie pyszny. Zamiast semoliny do zagęszczenia masy wiśniowej można użyć mąki ziemniaczanej.