Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Rozpuść masło w rondelku, następnie dodaj zwykły cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Wrzuć pokrojone jabłka na patelnię z cukrem i obtocz je. Smażyć przez dziesięć minut.
Teraz zabierz się do pracy nad ciastem. W dużej misce połącz żółtka i cukier puder. Połącz wszystko. Wmieszaj olej. Wmieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko do momentu, aż się dobrze połączy. Wmieszaj cynamon i jabłka.
Umieść ciasto na patelni i wylej je na jabłka. Przykryj patelnię ciastem i połóż pokrywkę na wierzchu. Upiecz placki i sprawdź wykałaczką, czy przywierają do patelni. Jeśli ciasto nie przykleja się do wykałaczki, użyj talerza, aby przenieść ciasto na patelnię. Ciasto jest gotowe po pięciu minutach.