Ciepłe mleko, 2 łyżki cukru i drożdże umieszczamy w jednym kubku i dokładnie mieszamy. W jednej misce umieszczamy 300 g mąki razem ze szczyptą soli i 50 g roztopionego masła. Całość mieszamy, po czym do środka dodajemy mieszankę z drożdżami.
Ponownie wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy w taki sposób, aby wyszło nam z tego ciasta. Całość można pomieszać nawet ręką, aby składniki mogły się lepiej połączyć. Po wymieszaniu miskę z zawartością odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Formę do ciasta należy natłuścić. Ciasto rozkładamy cienką warstwą w taki sposób, aby po bokach formy do pieczenia stworzyć boczki. Umyte i wysuszone śliwki kroimy na pół, po czym kładziemy je na ciasto.
Całość po raz kolejny odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce. Z pozostałego masła oraz mąki i cukru tworzymy kruszonkę, poprzez połączenie wszystkich składników. Tak powstałą kruszoną posypujemy ciasto od góry, prosto na owoce.