Jest to szybka zupa z grzybów i sera, która jest przepyszna. Każdy, kto jej spróbuje, prosi o dokładkę.

Szybka zupa z serem i grzybami

Przygotuj składniki na zupę:

  • Około 7 do 8 pieczarek
  • 250 g sera śmietankowego,
  • trzy do czterech średniej wielkości ziemniaków
  • jedna cała marchew
  • Jedna cała cebula
  • olej.

Przygotowanie:

Najpierw obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę. Wlej na patelnię odrobinę oleju roślinnego i rozgrzej go. Gdy olej się rozpuści, dodać posiekaną cebulę. Od czasu do czasu mieszaj zawartość rondla. Następnie dodaj do cebuli startą i oczyszczoną marchewkę.

Wszystko wymieszać i podsmażyć. Dodaj do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz wszystko zagotuj. Zupa nie będzie musiała się gotować, ponieważ warzywa szybciej zmiękną. Następnie przygotuj talerz do zupy i przelej zawartość patelni do garnka.

Warzywa zalej wodą, a najlepiej wodą z bulionu. Garnek postawić na średnim ogniu. Gdy płyn się zagotuje, dopraw zupę solą. Gotować przez około 10 minut. Do garnka z zupą dodać serek topiony. Wymieszać. Gotuj zupę na małym ogniu, aż cały ser się rozpuści.

Zupa jest gotowa do spożycia, gdy tylko ser się rozpuści.