To propozycja idealna na wyjątkowe okazje, każdy- nawet mało doświadczony kucharz sobie z nią poradzi. Proste połączenie kilku świeżych składników zachwyci formą, ale także smakiem i finezją. Przepis na tę przekąskę wart jest zapamiętania.
W pierwszej kolejności należy ugotować jajka na twardo, następnie je ostudzić (najlepiej w chłodnej wodzie) i obrać. Do głębszej miski zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach- dobrze, jeżeli ser wcześniej poleżakował by kilkanaście minut w lodówce (łatwiej go zetrzeć). Marchewkę posiekać możliwie drobno i dodać do startego sera.
Całość finalnie kończymy dwoma łyżkami majonezu i dokładnie mieszamy. W ten sposób otrzymujemy farsz, który porcjami układamy na plastrach szynki i zawijamy w rulon. Cienko pokrojone plastry szynki gwarantują, że rulony łatwo się będą zwijały, oraz uchroni je przed ponownym odkształceniem.