Umieść drożdże w dużej misce. Następnie dodaj ciepłe mleko i wodę. Użyj trzepaczki, aby wszystko połączyć. Pozwól, aby drożdże pracowały przez chwilę. Dodaj olej, jogurt i jajko. Połącz wszystko. Dodaj mąkę i sól. Wymieszaj mąkę z solą. Wyrabiaj ciasto przez około 5 minut.
Pozostawić w przykrytej misce na co najmniej 1,5 godziny. Po tym czasie posmaruj olejem blat roboczy i umieść na nim ciasto. Podziel je na dziesięć kulek. Każdą z nich rozwałkuj na długi, cienki pasek. Zwinąć go w kształt rogalika. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Przykryj blachę z rogalikami i pozostaw pod przykryciem na 30 minut. Włączyć piekarnik do 220°C. Piec rogaliki przez około 20 minut w nagrzanym piekarniku. Posmaruj bułeczki masłem, a następnie delektuj się nimi! Smacznego!