Na początku mieszamy drożdże, łyżkę cukru, dwie łyżki mąki i ciepłe mleko, po czym zostawiamy mieszaninę na chwilę. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostały cukier, sól, jedno ubite jajko i masę z drożdżami, a następnie zagniatamy ciasto. Masło dodajemy na końcu, następnie ponownie musimy dokładnie zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto dzielimy na 12 części. Z każdej części robimy kulkę, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na kolejne 10 minut.
Każdą kulkę rozwałkowujemy na podłużne ciasto o wielkości nieco dłuższej niż dłoń. Następnie kładziemy łyżkę nadzienia na jednej krawędzi i łączymy krawędzie w taki sposób, aby nasze nadzienie nie wyciekło ze środka.
Następnie wykonujemy cztery nacięcia z drugiej strony i formujemy rogaliki.
Kolejnym krokiem będzie przeniesienie wszystkich produktów na blaszkę do pieczenia wyłożoną pergaminem i odstawienie jej na 15 – 20 minut. Rogaliki smarujemy drugim ubitym jajkiem.
Następnie posypujemy rogaliki sezamem (ewentualnie możemy użyć cukru lub maku). W końcu wkładamy blaszkę do piekarnika na 20 – 25 minut do temperatury 180 stopni.