Pierś z kurczaka powinna być ugotowana, a następnie rozdrobniona. Można ją zmielić, przebrać lub posiekać w blenderze. Wymieszać z cebulą i przyprawami. Odstawić do ostygnięcia. Możesz spróbować farszu i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Nasmaruj ręce olejem, a następnie zagnieć ciasto. Tłuszcz sprawi, że ciasto nie będzie się kleiło do rąk. Zawiń je w folię i umieść w misce. Przykryj folią na kolejne 40 minut.
Kiedy ciasto ostygnie, odetnij małe kawałki około 70-80g. Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i pozostaw na 15 minut. W rondelku rozgrzej olej.
Z kulek ciasta uformuj prostokątne kawałki, zwijając je w kulki. Nałóż łyżkę nadzienia na każdy kwadrat, a następnie złóż krawędzie. Powtórz tę czynność z pozostałymi kawałkami ciasta. Smażyć naleśniki na złoty kolor. Naleśniki kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.