Koniecznie wprowadź ją do swojego odżywiania – 7 sposobów na pyszną rybę.

Lekkie i delikatne ciasto doskonale łączy się ze smakiem ryby.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 200 ml wody mineralnej
  • odrobina soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 jajka

Żółtka wymieszaj z cukrem i solą, dolej następnie wody mineralnej i porcję mleka. Białka starannie ubij i dodaj do wcześniej przygotowanej masy. Przypraw i zamieszaj. Ciasto do panierowania gotowe.

Ciasto na bazie skrobi

Składniki

  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • sól
  • dowolne zioła lub przyprawy

Jajko ubij ze szczyptą soli, dosyp skrobię. Przypraw według uznania i wymieszaj. Filet lub kawałki ryby zanurzyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Smacznego!

Czytaj dalej