Koniecznie wprowadź ją do swojego odżywiania – 7 sposobów na pyszną rybę.

Podobne ciasto możesz przygotować także w opcji bez białek. Do jego przygotowania potrzebujesz:

  • szklanka mąki
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 70 ml wody
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • zioła do smaku

Mąkę zmieszaj z sodą, przyprawami oraz wybranymi przez siebie ziołami (dokładnie posiekaj). Do całość dodawaj wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. W tak gotowej mieszaninie obtaczaj filety i smaż na oleju.

Serowa panierka

Dodając ser uzyskasz mocno wyrazisty smak potrawy.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 100 g sera żółtego
  • 2 łyżki mąki

Jajka wymieszaj z majonezem, połącz ze startym serem. Przypraw solą, do smaku możesz dodać aromatyczne zioła jak np. oregano. Całość zamieszaj i gotowe. Porcje ryby starannie obtocz w mieszance i smaż na rozgrzanym oleju.

Ryba w cieście ziemniaczanym