Ten przepis pozwala przygotować smaczną przekąskę z cukinii. Wystarczy pokroić warzywa w plastry, dodać dodatki i zapiec w piekarniku.

  • Cebulę pokroić w drobną kostkę
  • Zetrzeć marchewkę na tarce
  • Posiekaj zioła (opcjonalnie);
  • Starty ser
  • Wyciśnięty czosnek
  • Majonez;
  • Śmietana.
  • Dla zaostrzenia smaku można dodać jedną łyżeczkę musztardy (ale nie jest to konieczne).

Wszystko połączyć i nakładać na plastry cukinii. Każdy z nich powinien być równy.

Przekąski z cukinii pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C. Można je podawać schłodzone lub na zimno, w obu przypadkach będą smakować wyśmienicie. Możesz przygotować swój ulubiony sos i podać go obok dania, aby każdy mógł się nim delektować.

Czytaj dalej