Placki ziemniaczane z pewnością Cię usatysfakcjonują! Są pyszne i sycące, więc możesz je zrobić z innymi składnikami lub po prostu zjeść takie, jakie są.
W misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj do miski sodę oczyszczoną i sodę oczyszczoną i wymieszaj. Ciepły kefir wmieszać do mąki, a następnie zagnieść. Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Połóż ciasto na ręczniku i pozwól mu odpocząć przez 20-30 minut.
Drobno posiekaj cebulę, a następnie podsmaż ją na oliwie z oliwek na złoty kolor. Ugotuj ziemniaki i rozgnieć je, aż będą gorące. Wymieszaj ziemniaki z gorącym mlekiem i podsmażoną cebulą. Rozwałkuj ciasto na kulki i uformuj je w placki o grubości 8-10 mm.
Umieść placek na patelni. Przykryj pokrywką i usmaż z jednej strony. Odwróć naleśnik i usmaż z drugiej strony. Każdy naleśnik powinien być smażony w ten sposób przez około 2 do 3 minut. Posmarować masłem gorące naleśniki