Na początek podgrzej mleko, następnie wlej jajka i dodaj sól. Powoli dosypuj mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na kilka minut. W tym czasie, rozgrzej olej na patelni oraz pokrój szynkę w kostkę. Na rozgrzany olej powoli wlej masę jajeczną. Smaż omlet z jednej strony, a następnie obróć. Ułóż ser i szynkę, a następnie złóż placek na pół. Smaż omlet z dwóch stron, aż nabierze złotego koloru.
Obierz ziemniaki i cebulę. Następnie ziemniaki pokrój w cienkie plasterki i osusz je na ręczniku papierowym. Cebulę pokrój w cienkie piórka.
Rozgrzej oliwę na patelni i ułóż ziemniaki oraz cebulę, tak by oliwa je zakrywała. Smaż warzywa do momentu, gdy ziemniaki zmiękną. Jajka wymieszaj na gładką masę a następnie wlej je na patelnię. Smaż tak długo, aż jajka się zetną. Całość smaż z dwóch stron.