Najpierw zajmiemy się przygotowaniem ciasta. W małym rondelku połącz wszystkie składniki oprócz mąki. Mieszaj składniki na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się cukru. Uważaj, aby się nie poparzyć. Następnie zawartość rondelka wylej na mąkę.
Możesz zostawić ciasto na dwie godziny, aby odpoczęło. Nie musi być bardzo zimne. Po 2 godzinach rozwałkuj ciasto na grubość 2-3 mm. Formuj mniejsze kółka o wielkości około 3 cm i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 7 minut w temperaturze 180-200°C.
Przygotuj nadzienie, gotując mleko z mąką gruboziarnistą i cukrem waniliowym, aż powstanie gęsta masa. Odstaw do ostygnięcia. Wymieszać masło z cukrem. Ostudzoną masę dodawać powoli do masła.
Wymieszaj wszystko, aż uzyskasz gładką masę. Następnie, natychmiast umieść kółka. Następnie zanurz kółka w polewie zrobionej z roztopionej czekolady i odrobiny tłuszczu. Udekoruj drobno posiekanymi orzechami.