Syrop produkowany jest z bezpiecznych i łatwo dostępnych składników. Cebula z miodem i czosnkiem to stary, sprawdzony środek na przeziębienie stosowany jeszcze przez nasze babcie – cebula ma właściwości antynowotworowe, oczyszczające i łagodzące stany zapalne, dzięki czemu od lat jest powszechnie stosowanym środkiem na kaszel.
Wypróbowana i sprawdzona tradycyjna receptura została teraz wzbogacona o imbir i kurkumę. Ponieważ kurkuma jest bogata w witaminy i minerały, a także kwasy tłuszczowe Omega-3, jest doskonałym wyborem dla osób, które chcą przeciwstawić się różnym chorobom, szczególnie tym, które dotykają układu oddechowego.
Syrop należy przygotować w następujący sposób:
Jak przygotować:
Do zagotowanej wody dodaj pokrojoną w plastry cebulę i starty imbir. Gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut. Gdy syrop ostygnie, wyłącz ogień. Dodaj miód do syropu dopiero, gdy będzie letni. Dobrze wymieszać. Przelej płyn do słoików. Przechowuj płyn w lodówce.