Poznaj super przepis na przekąskę z mielonym mięsem na szybko – niezwykle łatwa w przygotowaniu.

Przekąska z mielonym mięsem jest idealnym dodatkiem na przystawkę na stół. Jest ona niezwykle łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • 500 ml kefiru,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • sól do smaku,
  • 1/2 łyżeczki cukru kryształu,
  • mąka zgodnie z uznaniem,
  • 300 g mielonego mięsa,
  • czosnek,
  • cebula,
  • czarny pieprz do smaku,
  • zioła do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Kefir delikatnie podgrzać nie doprowadzając go do zagotowania się. Dodać do niego sodę oczyszczoną i dokładnie wymieszać do jej rozpuszczenia. Wsypać cukier z solą i wszystkie składniki połączyć. Przygotowaną mieszaninę odstawić na około 4 minuty.

Dodawać stopniowo mąkę regularnie mieszając. Ciasto ma mieć gładką oraz jednolitą konsystencję. W celu przygotowania nadzienia należy mięso mielone wymieszać z czosnkiem, cebulą pieprzem, solą i ziołami.

Na patelni rozgrzać olej roślinny. Ciasto rozkładać na dobrze rozgrzany olej za pomocą łyżki. Mięso mielone wyłożyć na cieście i przykryć je drugą warstwą ciasta. Najlepiej, aby sprawnie i szybko wykonywać tę czynność.

Przekąski smażyć z obu stron aż do zarumienienia. Dopiero wtedy są gotowe. Smacznego!