Te warzywa zawierają w sobie wyłącznie 30 kcal na 100 gramów. Ponadto jest ono niezwykle bogate w błonnik poprawiający zarówno metabolizm jak i trawienie, a także cenne witaminy z grupy: A, E i K, kwasy tłuszczowe omega-3 wpływające na zdrową skórę oraz włosy.
1 łyżkę stołową oleju wlać na głębszą i rozgrzaną patelnię. Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę, a następnie przełożyć go na patelnię z dodatkiem soli oraz pieprzu. Wszystko smażyć aż do uzyskania złotego koloru, średnio przez około 20 minut. Po tym procesie, odłożyć mięso ma bok.
Na tej samej patelni rozgrzać tym razem następną 1 łyżkę oleju. Przełożyć pokrojone pieczarki i dusić do momentu uzyskania miękkości grzybów. Potem dodać do nich jeszcze brokuł, który należy podzielić na mniejsze różyczki.
Całość podsmażać do miękkości warzyw. Odłożyć je także na bok. Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i podsmażać teraz imbir oraz czosnek. Dać pozostałe składniki. Następnie przełożyć mięso wraz z warzywami do powstałego sosu.