Od dziś je stosuje – teraz gotowanie jest o wiele łatwiejsze – Sztuczki kulinarne, o których mało kto wie.

Posiekaj ulubione zioła i zamroź je z dodatkiem oleju roślinnego. Możesz olej zamienić na masło. Takie kostki domowej roboty świetnie sprawdzą się podczas gotowania gulaszu lub zupy.

Możesz je zamrozić w foremkach na lody lub silikonowych formach, łatwych do czyszczenia. Jeśli suszysz zioła samodzielnie użyj kuchenki mikrofalowej. Rozłóż je na papierowym ręczniku i ustaw na średnią moc w odstępach 20 sekund.

Obieranie jajek

Nie przepadasz za obieraniem gotowanych jajek ręcznie? Użyj do tego łyżki. Podważ skorupkę. Teraz wszystko pójdzie o wiele sprawniej i szybciej!

Idealne jajko na miękko

Uwielbiasz smak jaj na miękko? Ciężko przygotować idealne, z nasza pomocą jednak na pewno się uda. Wystarczy, ze wsadzisz do wrzątku jako wyjęte prosto z lodówki i będziesz gotować przez sześc minut. tak ugotowane zanurz w bardzo zimnej wodzie i przejdź do obierania. Możesz wypróbować opisany wyże sposób!

Chrupiące ziemniaczki