Lubisz przyrządzać potrawy z miękkiego ciasta, zniechęcają Cię jednak i drażnią nieestetyczne odkształcenia powstające podczas krojenia?
Mamy na to sposób. Użyj do tego nici dentystyczne zamiast noża, efekt gwarantowany!
Nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni? Spróbuj poświęcić na to kilka godzin przez dzień lub dwa, by cieszyć się spokojem przez kilka następnych.
Możesz przygotować większe porcje, które z powodzeniem przechowasz w pojemnikach czy słoikach w lodówce. Mnóstwo dań nadaje się do mrożenia a nawet pasteryzowania, dzięki czemu kiedy najdzie Cię brak ochoty na gotowanie, sięgniesz po gotowe danie domowej roboty!
Możesz również stosować tzw meal prep, czyli przygotować sobie wszystko jednego dnia, np pokroić, podsmażyć itd i w kolejnych dniach gotować. Dzięki temu wszystko idzie szybciej i sprawniej.