To jest jedyny przepis jaki mam i nie będę go zmieniać. Z tego przepisu wychodzi idealnie kruche mięso.

Oto wypróbowany i sprawdzony przepis na delikatną, rozpływającą się w ustach wołowinę, która idealnie sprawdzi się na świąteczny obiad. Nawet najbardziej marudni zjadacze będą sięgać po więcej!

Nasze wskazówki sprawią, że za każdym razem uzyskasz delikatne, pyszne kawałki naturalnego mięsa. Dowiedz się, co możesz zrobić, aby Twoi przyjaciele i bliscy byli zadowoleni podczas kolejnego posiłku.

Do przygotowania soczystego mięsa potrzebne są następujące składniki:

  • Duża ilość mięsa, np. wołowiny, wieprzowiny lub indyka
  • 700 mililitrów wody
  • 100 mililitrów oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki stołowe mąki
  • Sól, pieprz i przyprawy według upodobań

Sposób przygotowania krok po kroku:

Za pomocą ostrego noża pokrój mięso na sześć równych kawałków. Po przygotowaniu mięsa, obtocz je z obu stron w mące. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Każdy kawałek należy smażyć po kilka minut z każdej strony. Następnie przełożyć na talerz. Możesz użyć oleju, który pozostał na patelni. Będzie nadal dobry.

Posiekaj czosnek i rozgrzej olej na tej samej patelni, na której smażyłeś mięso. Podsmaż go przez około minutę. Kontynuuj smażenie czosnku na oleju, dodając mąkę. Często mieszaj, aby niczego nie przypalić.

Do rondla wsypujemy mąkę z czosnkiem, dodajemy wodę i przyprawy. Upieczone mięso dodajemy do sosu. Danie można podawać z frytkami, ziemniakami lub puree ziemniaczanym. Smacznego!