To delikatne połączenie kremu i ciasta jest przepyszne. Ten deser z pewnością przypadnie do gustu każdemu smakoszowi.

Połączenie kremu i ciasta to zawsze dobry pomysł. Ten przepis pomoże Ci przygotować pyszny deser, który łączy w sobie lekki biszkopt i delikatny, pyszny krem.

Składniki na ciasto

  • 60g mąki pszennej
  • 20 g kakao
  • 120g cukru pudru
  • 7 białek jaj
  • 5 żółtek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek stołowych ciepłej, wrzącej wody

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 130g cukru pudru
  • 180 g semoliny
  • 250g miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 4 paczki cukru waniliowego

Składniki na polewę:

  • 150 ml śmietanki 30%
  • 200g czekolady mlecznej

Przygotowanie: