Te pieczone kotleciki są przepyszne. Robię co każdy weekend. Każdy mnie pyta o ten przepis.

Wbrew pozorom nie każde kotleciki muszą być pieczone na patelni. Poniżej prezentujemy wyjątkowy przepis na wykonanie kotlecików właśnie w ten sposób.

Kotleciki, które proponujemy wykonać, pieczone będą w piekarniku i charakteryzują się wyjątkową soczystością, soczystością i naprawdę wyjątkowym smakiem. Dzięki temu, że są wykonane w piekarniku, są zdrowsze niż te zrealizowane metodą klasyczną.

Co będzie potrzebne

  • sól i pieprz
  • 5 kromek białego chleba
  • 3 cebule
  • kilogram mielonego mięsa
  • 3 jajka
  • 3 łyżki musztardy
  • natka pietruszki, aby poprawić smak
  • mleko

Jak przygotować?

Pierwszym etapem będzie przygotowanie mięsa. Proces ten przebiega bardzo prosto. Kromki chleba powinny zostać zamoczone w mleku, a po tym procesie należy odessać z nich nadmiar płynów.

Cebulę należy posiekać na drobne kawałki, ubić jajka i do tego dodać musztardę i drobno posiekane zioła, oczywiście nie można zapominać o pieprzu i soli. Nie można zapomnieć o dokładnym wymieszaniu mięsa wraz z wszystkimi dodatkami.

Tak przygotowane mięso trzeba uformować w niewielkie kotleciki, które zostaną ułożone na blasze wyłożonej pergaminem. Pergamin można zastąpić olejem roślinnym. Czas pieczenia powinien wynosić około 30 minut w temperaturze 200-220 stopni.

Po tym czasie kotleciki są gotowe do podawania. Smacznego.