Wymieszaj drożdże i mleko razem z cukrem. Pozostawić na 15 minut. Podczas gdy drożdże się przygotowują, zetrzyj na tarce 1 cukinię i dopraw ją solą. Pozostaw sok na kilka minut, a następnie odcedź go i wyciśnij. Wymieszaj razem resztę składników, w tym drożdże i cukinię, w misce. Wymieszaj składniki razem w misce. Przykryć ręcznikiem i odstawić.
Teraz przygotuj nadzienie. Zetrzyj na tarce drugą cukinię. Dodaj do niej sól. Następnie odcedź wodę i odciśnij farsz. Podsmaż cebulę na oleju.
Zmniejsz ogień i dodaj cukinię. Dodaj sól i masło do mieszanki. Dobrze wymieszać. Gdy masa ostygnie, możesz przystąpić do ostatniego kroku. Rozłóż ciasto na posypanej mąką powierzchni. Posypać ciasto 1/3 mieszanki cebuli i cukinii, a następnie zwinąć w kulkę.
Powtórz ten proces jeszcze trzy razy. Dobrze jest, aby ciasto odpoczęło pomiędzy każdym wałkowaniem, ale ja nie robię tego często. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj szklanką kółka. 1,5 cm. Piecz je przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie, jeśli masz napięty grafik. Po prostu dodaj nadzienie do ciasta. Przekąskę można przygotować z ulubionymi ziołami, np. drobno posiekanym świeżym koperkiem. Przed pieczeniem można posypać je pestkami słonecznika lub dyni. Smacznego!