Ciekawa przekąska w kilka chwil. Tak przyrządzonej kapusty z pewnością nie jadłaś.

Aby zamienić warzywo jakim jest kapusta w niesamowicie pyszne danie potrzebujemy tylko kilku prostych składników, których listę znajdziesz poniżej.

Danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom, a kto wie? Może zostanie w naszym jadłospisie na dłużej?

Składniki:

  • kapusta – ok. 1kg
  • jajka – 3 szt.
  • olej – 3 łyżki
  • bułka tarta – ok. 50g
  • przyprawy (sól, pieprz)

Sposób przygotowania: 

Kapustę pokrój na mniejsze kawałki jednocześnie pamiętając, aby nie odkrawać głąba. Trzyma on liście razem, dzięki czemu plastry się nie rozwarstwią. Pokrojoną kapustę gotuj przez 4-6 minut w osolonej wodzie, a następnie całość odcedź. Jajka roztrzep na misce, a następnie dodaj do nich przyprawy.

Do osobnej miski wsyp bułkę tartą. Ugotowaną i odcedzoną kapustę dokładnie zmocz w jajku, a następnie w bułce tartej i znowu w jajku. Całość usmaż na patelni z rozgrzanym olejem.

Teraz nie pozostaje nam już nic innego jak cieszyć się pyszną potrawą, która na pewno przypadnie do gustu każdemu z nas.