Nie można im zarzucić, że są one nie dobre, jednak od zawsze najlepsze ciasta to te domowe. Jeśli dodać do tego fakt, że do jego wykonania potrzebujesz tylko czterech składników i nie musisz piec, to można powiedzieć, że jest to przepis idealny.
Jako pierwsze musisz zrobić galaretki. Zagotuj wodę i do trzech osobnych pojemników wsyp galaretki. Każdą z nich zalej 300 ml gorącej wody i mieszaj tak długo, aż się rozpuszczą. Ostudzone galaretki wstaw na jakieś 2 godziny do lodówki, tak aby stężały i nadawały się do krojenia.
Następnie zalej żelatynę 50 ml wody i daj jej urosnąć. Powinno to trwać około 10 minut. Tak przygotowaną żelatynę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej i dobrze wymieszaj z mlekiem skondensowanym.
Później wyjmij z lodówki galaretki i pokrój je w kosteczkę. Do formy na babkę wsyp małe kostki galaretek i zalej je mlekiem skondensowanym, wymieszanym z żelatyną. Teraz musisz uzbroić się w cierpliwość, ponieważ tak przygotowany deser ma spędzić około 8 godzin w lodówce.