Z tego przepisu powstają pyszne i aromatyczne naleśniki, które można było zrobić jeszcze przed wojną. Każdy ma ochotę na zrobienie własnych naleśników. Ten słodzik świetnie smakuje i jest prosty w przygotowaniu. Domowe naleśniki od lat kojarzą się z babcinymi posiłkami śniadaniowymi.
Zrób dołek na środku mąki, umieszczając ją w dużej misce. Podgrzej mleko w małym rondelku lub szklance. W mleku rozpuść drożdże. Dodaj drożdże i mleko. Następnie dodaj żółtka, masło i szczyptę soli.
Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do wyrośnięcia na 20 minut. Do tego czasu ciasto powinno podwoić swoją objętość. Na dużej patelni rozgrzej olej. Możesz użyć drewnianej łyżki lub łyżeczki, aby przenieść część ciasta na patelnię.
Zanim zaczniesz przygotowywać ciasto, namocz je w wodzie. Dzięki temu ciasto nie będzie się przyklejać do łyżki. Przez 2-3 minuty smaż naleśniki z każdej strony. Naleśniki nie powinny się przypalać. Naleśniki można udekorować cukrem pudrem i innymi elementami dekoracyjnymi.