Poranek – około 30 minut przed pierwszym posiłkiem wypij szklankę wody z cytryną. Na śniadanie zjedz chudy twaróg (około 200 g) z koperkiem i połową papryki. Wypij do tego zieloną herbatę bez cukru.
Dzień – przygotuj na obiad krem z marchewki (350 g) i gotowaną pierś z kurczaka (50 g).
Wieczór – na kolację zjedz sałatkę składającą się z połówki awokado, 100 g kukurydzy, ziół, soku z cytryny oraz oliwą z oliwek. Do sałatki pokrój sobie dwie kromki chleba z otrębów owsianych.
Poranek – po przebudzeniu ponownie wypij wodę mineralną z sokiem z cytryny. Po pół godzinie dopiero przygotuj sobie śniadanie – płatki owsiane na wodzie z suszonymi morelami, śliwkami i rodzynkami bez cukru. Do owsianki wypij filiżankę zielonej herbaty (również bez cukru).
Dzień – na obiad zjedz gulasz z cukinii i rybą morską ugotowaną na parze (około 200 g).
Wieczór – na kolację zjedz sałatkę z awokado, ziołami i kukurydzą z puszki. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Zjedz także dwie kromki chleba pełnoziarnistego lub z otrębami owsianymi.