Jest bogaty w kolagen, gdy rosół jest gotowany z kości. Może on zmniejszyć zmarszczki lub nawet je zwalczać, jak powszechnie wiadomo. Wzmacnia on również Twoje stawy. Nie musisz się martwić o problemy z rozstępami podczas odchudzania. Są one trudne do usunięcia w późniejszym czasie.
Ugotowanie rosołu na kościach zajmuje trochę czasu, w zależności od tego, jak go przygotujesz. Czas gotowania bulionu na kościach skróci się do jednej i jednej czwartej do dwóch godzin, jeśli będzie on gotowany w szybkowarze. Gotowanie może trwać do czterech godzin, jeśli zrobisz to w tradycyjny sposób.
Składniki:
Przyprawy możesz zmieniać w zależności od osobistych preferencji smakowych. Możesz zastąpić kurczaka wołowiną. Potrzeba będzie około jednego i ćwierć litra wody. Ocet jest niezbędny i nie należy go pomijać.
Zanim zaczniesz gotować, dobrze jest upiec kości w piekarniku. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Po upieczeniu, piecz je przez 15 minut. Wzbogaci to smak i nada rosołowi złocisty odcień.