Śniadanie – kubek ciętego owsa z jagodami (mogą być mrożone) i nasionami lub migdałami; albo omlet z 3 jajek z krewetkami z dodatkiem sałatki z kapusty, rzodkiewki i orzechów;
Drugie śniadanie – mała miska dowolnych orzechów (niesolonych);
Obiad -pieczone udko z kurczaka przyprawione tymiankiem, szałwią i sokiem z cytryny; albo pieczona pierś z kurczaka w towarzystwie cebuli, czarnych oliwek z tymiankiem;
Kolacja – grzyby gotowane w wywarze z czosnkiem, cebulą i warzywami: marchwią, selerem, przyprawione tymiankiem i liściem laurowym; albo makaron pełnoziarnisty typu penne z sosem mięsno – grzybowym z dodatkiem pomidorów i bazylii.
Woda detoksykująca – do dzbanka z wodą wrzuć pokrojone w plasterki: grapefruit, pomarańcz, truskawki oraz jagody oraz liście świeżej mięty lub rozmarynu. Wypijaj minimum 1,5 litra takiej wody codziennie.
Herbata – pij niesłodzoną herbatę zieloną lub zaparzone zioła minimum 3 razy dziennie.
Kawa – wypijaj nie więcej niż 2 filiżanki niesłodzonej kawy dziennie.