To jest przepis na mój ulubiony deser. Robię go prawie w każdy weekend. Jest lepszy niż lody.

Jeśli musisz przyciąć brzegi, upewnij się, że są proste. Jedną połowę biszkoptu przykryj folią lub papierem do pieczenia. Teraz nadszedł czas na nadzienie. Pozwól żelatynie rozpuścić się w wodzie. Śmietanę, wanilię i mleko zmiksuj na gęste ciasto. Ciasto powinno być schłodzone w lodówce.

Następnie należy pokruszyć białą czekoladę i dodać do niej gorące, ale nie wrzące mleko. Mieszaj przez kilka sekund, a następnie ponownie wymieszaj, aż wszystko dobrze się połączy. Dodaj do masy miód i wymieszaj.

Dodać żelatynę. Gdy żelatyna i masa czekoladowa ostygną, do każdej porcji dodać bitą śmietanę i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.

Rozłóż biszkopt na wierzchu i przykryj go połową biszkoptu. Na torcie równomiernie rozprowadzić lukier czekoladowy i pozostawić w lodówce na 6 godzin.

Czytaj dalej