Najpierw przygotuj biszkopt. Zacznij od wymieszania jajek i cukru w mikserze. Powinno to trwać około 10 minut na najwyższych obrotach.
Gdy białko jaj stanie się puszyste, dodaj cukier waniliowy i sól. Dobrze wymieszaj. Następnie połącz mąkę i proszek do pieczenia z kakao.
Wymieszaj ciasto w misce, powoli dolewając wodę. Połącz dwie łyżki ciasta z wodą. Wylej tę mieszankę do miski. Wymieszaj ponownie w przeciwnym kierunku. Od dołu do góry.
Teraz przygotuj blachę do pieczenia. Powinna być ona wyłożona papierem do pieczenia. Następnie posmaruj ją lekko masłem. Wyłóż na nią ciasto, rozprowadzając je równomiernie i wyrównując. Rozgrzej piekarnik do 180°. Gdy blacha będzie gotowa, piecz ją przez około 15 minut.
Należy pamiętać, że każdy piekarnik jest inny, dlatego ważne jest, aby dobrze poznać swój sprzęt. Po upływie około kwadransa możesz sprawdzić gotowość biszkoptu za pomocą wykałaczki. Jeśli nie jest, pozostaw go do ostygnięcia. Po ostygnięciu możesz przekroić go na pół.