Składniki:
Sposób przygotowania:
W rondelku zagotuj wodę. Gdy woda się zagotuje, dodaj liście laurowe. Gotuj przez trzy minuty. Dodaj posiekany lub zmiażdżony czosnek i przykryj rondel. Gotuj przez kilka minut.
Przecedzić i posłodzić herbatę miodem. Zaleca się picie dwóch filiżanek tej herbaty dziennie. Jedną rano, na pusty żołądek. Drugą przed pójściem spać. Kontynuować kurację przez dwa tygodnie. Jeśli chcesz kontynuować kurację, zrób siedmiodniową przerwę przed powrotem do picia herbaty.
Nadmierne spożycie liści laurowych może prowadzić do skurczów brzucha, biegunki i bólów głowy. Produkty z liści laurowych nie powinny być spożywane przez kobiety w ciąży. Należy porozmawiać z lekarzem w przypadku przyjmowania jakichkolwiek leków, ponieważ czosnek może wpływać na działanie niektórych leków.