Jeśli chcesz poznać przepis na idealne ciasto, które będzie gotowe bardzo szybko to świetnie trafiłaś. Oto przepis którego szukasz.
Zaczynamy od ubicia jaj, kiedy będą puszyste dodawać po woli cukier. Następnie należy dodać olej rośliny, a następnie mleko cały czas pracując trzepaczką.
Małymi partiami dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Należy to robić dokładnie, tak by nie było ewentualnych grudek. Powstałe ciasto powinno być gęste.
Formę do pieczenia należy odpowiednio przygotować, położyć papier do pieczenia i posmarować olejem, po czym posypać jeszcze mąka. Wyłożyć połowę ciasta na formę, następnie dżem, a potem drugą warstwę ciasta. Masę wyrównać należy przy użyciu łyżki.
Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180st, po czym zmniejsz temperaturę do 160st na 40-45 minut.
Po wyjściu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Zimne ciasto pokroić na porcję.