Sprawdzi się również przy kawie czy herbacie. W towarzystwie rodzinny okaże się ulubionym ciastem. Łatwe w przygotowaniu i nie wymaga dużo czasu. Koszty są tu stosunkowe przystępne.
Śmiało więc bierzmy się za pieczenie! Na samej górze ciasta najlepiej zastosować polewę z lukru. Ciasto w ten sposób będzie jeszcze lepiej smakowało, a także wyglądało. Na pewno zaskoczysz tym wyjątkowym smakiem nie jedną osobę.
Na początek wbij jajka prosto do miski i dodaj tam również cukier. Następnie przygotowane tak jajka z cukrem ubijaj mikserem przez około 2 – 3 minuty. Potem dodaj do miski masło, które powinno być miękkie oraz sok z wcześniej przygotowanych połówek cytryn, a także dodaj koniecznie skórkę z cytryny.
Teraz możesz wsypać do miski przesianą mąkę, cukier waniliowy, a także proszek do pieczenia. Następnie to wszystko dobrze ubij mikserem na cienką masę.
Tutaj możemy dodać także nasze kandyzowane owoce. Wszystko wymieszaj bardzo dokładnie. Na formie o około 24 cm średnicy wyłożonej pergaminem, pewnym ruchem wylej z pojemnika, wcześniej przygotowaną płyną masę ciasta.
Następnie włóż je do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ) i piecz tak ciasto przez około 40 – 50 minut. Gdy już będzie gotowe, to możesz je schodzić i wyłożyć na naczynie. Teraz czas na lukier. Przygotuj sok z cytrynu, wodę oraz cukier puder.