Te ciasteczka wyglądają jak prosto z półki sklepowej. Sprawdzony przepis.

Z tego przepisu powstają pyszne domowe ciasteczka z budyniem waniliowym.

Ciasteczka są przepyszne i roznoszą aromat wanilii po całym domu. Ciasteczka są łatwe do zrobienia i pyszne. Są szybkie i łatwe do zrobienia!

Składniki:

  • 3 puddingi waniliowe
  • 300g mąki pszennej
  • 250g masła
  • 2 żółtka
  • 150g cukru pudru
  • 2 łyżki rumu

Nadzienie:

  • nutella
  • dżem
  • marmolada

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać mąkę, miękkie masło i proszek budyniowy. Wmieszać żółtka, rum i ponownie zmiksować do dobrego połączenia. Wstawić ciasto do lodówki

Rozwałkować na grubość około 3-4 mm, a następnie wyciąć z ciasta kształty. Wycięte z ciasta kształty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je w temperaturze 180° przez 8-10 minut.

Po wystudzeniu ciastek posmaruj je grubszą warstwą nutelli lub dżemu. Następnie ułóż na wierzchu kolejny herbatnik. Herbatniki powinny pozostać płaskie do następnego dnia.

Następnie można przełożyć herbatniki do pojemnika i przechowywać w chłodnym miejscu. Ciastka zmiękną w ciągu 2-3 dni. Smacznego!