To ciasto zawsze robię w weekendy i starcza na cały tydzień. Codziennie rano mam świeże bułeczki. Przepis

Podgrzej mleko, aż stanie się lekko ciepłe. Odstaw masło, aby się roztopiło. Powinno mieć temperaturę pokojową. W ciepłym mleku rozpuść cukier i sól. Gdy cukier i sól są już dobrze rozpuszczone w mleku, wmieszać masło. Następnie dodajemy po jednym jajku, ciągle mieszając.

Wymieszaj suche drożdże z mąką. Następnie połącz suche i mokre składniki, aby uzyskać jednolitą masę. Możesz użyć do tego rąk lub przystawki do robota kuchennego. Ciasto powinno być elastyczne.

Kiedy ciasto jest już wyrobione, włóż je do woreczka i przechowuj w lodówce.

Bierzemy tyle ile chcemy, formujemy bułeczki i pieczemy je w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.