Już nie kupuję w sklepie, uprawiam boczniaki w domu – mam dla Was prostą instrukcję.

Jak uprawiać boczniaki w domu?

Dużo się słyszy o zaletach jedzenia warzyw i owoców, stąd każdy wie o ich dobroczynnym działaniu na nasz organizm. Z niezrozumiałych jednak powodów nie wspomina się w tym zestawieniu o grzybach, a konkretnie boczniakach.

Grzyby te są bogate w składniki mineralne takie jak: potas, żelazo, cynk, fosfor oraz białko i węglowodany. Jedzone regularnie poprawiają perystaltykę jelit, podnoszą odporność oraz oczyszczają organizm z toksyn i metali ciężkich. Wystarczy jeść jednego boczniaka dziennie przez okres dwóch miesięcy, aby obniżyć cholesterol o 33%!

Uprawa boczniaków jest wyjątkowo łatwa. Nie musisz być ekspertem, żeby je wyhodować. Jedyne czego wymagają to odpowiednio użyta technologia, zgodna z zasadami bezpieczeństwa. Aby rozpocząć przygodę z grzybami potrzebne będą: gleba oraz grzybnia.

Podłoże