Ten prosty przepis zaskoczy Twoich przyjaciół i rodzinę, łącząc delikatny krem z czekoladą i orzechami.

Desery te są łatwe do wykonania i cieszą się niesłabnącą popularnością. Ten biszkopt jest tego doskonałym przykładem. Łączy w sobie smaki czekolady, orzechów i kremu.

Potrzebne składniki

  • 200 g biszkoptu typu „lady finger
  • 150 ml mleka

Krem:

  • 5 żółtek
  • 200g cukru
  • 300g masła

Pudding:

  • 40 g budyniu o smaku waniliowym
  • 10 g cukru waniliowego
  • 75g cukru
  • 400 ml mleka

Warstwa środkowa:

  • 5 białek jaj
  • 160 gramów cukru
  • 250g orzechów włoskich
  • 75g mąki

Polewa:

  • 100g czekolady mlecznej
  • 30 ml mleka
  • 40g masła
  • 100g płatków migdałowych

Przygotowanie