Są one proste do wykonania i niezwykle smaczne. Na pewno pokochacie ten przepis, więc obserwujcie mój profil, aby nie przegapić kolejnych kulinarnych inspiracji. Zaczynamy!
W misce wymieszaj 2 jajka, półtorej szklanki mleka, jedną łyżkę cukru, jedną łyżeczkę drożdży, jedną łyżeczkę sody, trzy i pół szklanki mąki oraz 1 łyżeczkę soli. Odstaw ciasto na 20 minut. W międzyczasie pokrój warzywa i zieleninę według własnego smaku: pietruszkę, koperek, szczypiorek, jedną słodką paprykę (zieloną lub czerwoną), oraz jednego pomidora.
Zetrzyj jeden ziemniak. Dodaj pokrojone warzywa, zieleninę i starty ser do naszej mieszanki ciasta. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na patelnię wlej cienką warstwę oleju roślinnego. Wlej porcję ciasta na patelnię i przykryj pokrywką na 2 minuty. Posmaruj wierzch olejem roślinnym i odwróć naleśnik na drugą stronę.