Zawiń w ser, salami lub inne ulubione dodatki i zapiecz. Szybki, pyszny obiad jest gotowy.

Faszerowane paluszki to doskonała przekąska lub kolacja.

Wystarczy tylko kilka składników, aby zachwycić swoich bliskich pysznym jedzeniem. W prosty sposób możesz zaskoczyć swoich bliskich.

Składniki:

  • 250 g ciasta francuskiego,
  • 3 g oregano
  • 100 g sosu pomidorowego
  • 100g sera twardego
  • 50g szynka
  • Salami 50g
  • 50g pikantnego salami lub papryki, w zależności od preferencji.

Ponadto:

  • 30g sosu pomidorowego
  • 20 g sera parmezan,
  • 3 g oregano

Sposób przygotowania:

Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj je pastą pomidorową, a następnie posyp oregano. W rzędzie ułóż salami, szynki i inne salami. Całość powinna być zwinięta w rulon. Całą roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Na wierzchu posypać przecierem pomidorowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około. Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój na mniejsze kawałki. Smacznego!