500 g mięsa mielonego, ziemniaki i ser. Zapomnij o klopsikach. Moi domownicy uwielbiają tę roladę.

Zamiast robić klopsiki jak zwykle, możesz dodać ser do mięsa mielonego, a następnie zawinąć je w papier. To danie jest specjalnie przygotowane i smakuje niesamowicie! Wszyscy będą je uwielbiać!

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego, np. wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 90 g sera,
  • 4 większe ziemniaki,
  • Sól według upodobań
  • Olej roślinny

Sposób przygotowania:

Mięso dopraw solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej. Ułóż mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Aby uformować roladkę z mięsa, na środku połóż ser. Następnie zwinąć pergamin do pieczenia od dołu. Ważne jest, aby oba końce były dobrze połączone.

Zawiń roladę w drugą warstwę pergaminu do pieczenia. Posolić pokrojone w kostkę ziemniaki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Następnie ułożyć na nich roladę.

Piec przez około. Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C. Piec jeszcze przez 15 minut, a następnie usunąć papier.