Wystarczy poświęcić kwadrans, aby przygotować pyszny deser, który świetnie pasuje do popołudniowej filiżanki kawy. Można go zapakować na wynos i zabrać do szkoły lub pracy.
Ułóż herbatniki na wierzchu wafli, smarując je ulubionym dżemem. W rondelku dodaj 100 g kryształu górskiego do 100 ml wody. Ciągle mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodaj masło, kakao i czekoladę.
Dokładnie połącz wszystkie składniki. Dodaj do miski posiekane orzechy włoskie i pokruszone herbatniki.
Rozłóż masę na herbatnikach, a następnie przykryj je kolejną warstwą. Tę warstwę można przykryć waflem wypełnionym dżemem, który pozostał z poprzedniego etapu. Aby jeszcze bardziej ułatwić przygotowanie deseru, można dodać do niego coś jeszcze. Szybkie ciasto powinno być przechowywane w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
W tym czasie można przygotować polewę. Pokruszoną białą czekoladę umieść w rondelku i dodaj do niej śmietankę. Musi się ona rozpuścić. Dodaj ubitą śmietanę do ciemnej czekolady.