Delikatna i puszysta beza w kilka chwil. Połącz dwa składniki i … do mikrofalówki!

Prawdziwy zawrót głowy czyli odrobina słodkości i małych radości. 

Jak przygotować aksamitną bezę w mikrofalówce. Pomysł ten zaskarbił serca już wielu smakoszy. Nie potrzebujesz nawet miksera a czas na wypiek w tradycyjnym piekarniku możesz puścić w niepamięć. Beza swoją delikatnością wykorzystywana jest w wielu deserach.

Doskonale komponuje się z soczystymi owocami a jej oryginalny wygląd potrafi być nie tylko rarytasem ale i niepowtarzalną dekoracją.

Składniki oraz przygotowanie

  • Cukier puder 300 g
  • Białko 1 sztuka

Wymieszaj dłońmi białko z cukrem tak, aby powstała jednolita konsystencja. Uformuj niedużej wielkości kuleczki i umieść je na kawałku ręcznika papierowego lub papierze do pieczenia. Pozostaw odpowiednią odległość pomiędzy jedną bezą a drugą a następnie wstaw do mikrofalówki na full power na 2 do 3 minut.

Prosto i szybko! Voila!