Ich przygotowanie trwa tylko kilka minut a smak jest nieziemski. Gwarantuję, że ledwo znikną z talerza a już będziesz planować, kiedy zrobić je ponownie.
Zanim przejdziemy do przepisu, dodam jeszcze, że za każdym razem możesz użyć zupełnie innego farszu, dzięki czemu nigdy Ci się nie znudzą.
Ustaw piekarnik na 180 stopni. Pierś z kurczaka oraz cebulę pokrój w kostkę, a następnie zmiel. Jeśli lubisz, możesz dodać także czosnek. Rozbij jajko oddzielając żółtko od białka. Białko dodaj do wcześniej zmielonego kurczaka. Dopraw solą oraz ulubionymi przyprawami. Następnie wszystko wymieszaj dodając mąkę.
Twaróg wymieszaj z koperkiem i żółtkiem. Dodaj odrobinę soli dla smaku. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż zmielone mięso tworząc z nich okrągłe, małe placuszki z lekko uniesionymi brzegami. Do środka nałóż twaróg. Na koniec posyp wszystko swoim ulubionym serem
Gotowe przekąski włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 25 min, aż do zarumienienia się. Po upieczeniu odczekaj chwilę, aby nie były bardzo gorące i voilà! Można jeść je same, albo z jakimś sosem.