Pyszne paszteciki z kapustą bez jajek. Kocham to nadzienie. Super przepis

Paszteciki są daniem, które świetnie sprawdzi się jako przekąska, śniadanie albo kolacja.

Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je również z powodzeniem serwować na spotkaniu z przyjaciółmi czy domowej imprezie.

Dzisiaj proponujemy Ci przepis na smaczne, miękkie i apetyczne paszteciki z nadzieniem z kapusty. Oczywiście, tak naprawdę nadzienie może być dowolne, takie jak lubisz najbardziej. U nas jest to właśnie kapusta.

Składniki potrzebne do ciasto:

  • mąka pszenna – 450 g
  • suche drożdże – 7 g
  • woda – 260 ml
  • sól – 0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

Składniki na nadzienie:

  • kapusta – 1 kg
  • cebula – 1szt.
  • koperek – 1 pęczek
  • pietruszka – 1 pęczek
  • czerwona papryka – 0,5 łyżeczki
  • suszona mięta – ćwierć łyżeczki
  • olej roślinny
  • sól i pieprz

Wykonanie: