Kotleciki, które proponujemy wykonać, pieczone będą w piekarniku i charakteryzują się wyjątkową soczystością, soczystością i naprawdę wyjątkowym smakiem. Dzięki temu, że są wykonane w piekarniku, są zdrowsze niż te zrealizowane metodą klasyczną.
Pierwszym etapem będzie przygotowanie mięsa. Proces ten przebiega bardzo prosto. Kromki chleba powinny zostać zamoczone w mleku, a po tym procesie należy odessać z nich nadmiar płynów.
Cebulę należy posiekać na drobne kawałki, ubić jajka i do tego dodać musztardę i drobno posiekane zioła, oczywiście nie można zapominać o pieprzu i soli. Nie można zapomnieć o dokładnym wymieszaniu mięsa wraz z wszystkimi dodatkami.
Tak przygotowane mięso trzeba uformować w niewielkie kotleciki, które zostaną ułożone na blasze wyłożonej pergaminem. Pergamin można zastąpić olejem roślinnym. Czas pieczenia powinien wynosić około 30 minut w temperaturze 200-220 stopni.