25 min i gotowe. Ekspresowe ciasto czekoladowe – Coś niezwykłego i szybkiego dla każdego.

Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowo smaczne ekspresowe ciasto czekoladowe, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Wśród składników należy wymienić przede wszystkim: jedną szklankę kefiru, jedną szklankę cukru i mąki pszennej, dwie łyżki kakao, jedną łyżeczkę sody oraz dodatkowo dwa jajka.

Samo przygotowanie ciasta nie jest zbyt wymagające. 

Wpierw należy wymieszać kefir z sodą, a następnie mąkę, cukier i kakao, wlewając na to na końcu kefir. Następnie, nasmarować formę masłem i położyć pergamin, na końcu wlewając ciasto.

Kolejno, należy piec ciasto przez około 20-25 minut w temperaturze około 200 stopni. Za pomocą drewnianego patyczka lub wykałaczki, można sprawdzić czy ciasto jest już gotowe.

Finalnie, gotowe ciasto można polać lukrem na wierzch, a następnie na pół przekroić, aby posmarować je budyniem, dżemem, śmietaną z jagodami, marmoladą lub skondensowanym mlekiem.

Można potem już od razu serwować je do stołu, ale lepiej jest odczekać i zostawić je na co najmniej kilka godzin. Smacznego!